Ondersteuning Basisvoedsel

Voor een aantal mensen in onze samenleving is het moeilijk, soms onmogelijk, om rond te komen. Met dit project komen we met deze mensen in contact en helpen ze. Het project “Basisvoedsel” ondersteunt door basisvoedsel te verstrekken.

Aanmelden voor ondersteuning basisvoedsel?

Je kunt gewoon langskomen en de eerste keer krijg je sowieso een pakket voedsel mee. Neem je een bigshopper mee? 

We hebben je bewijs van inkomen (bijvoorbeeld loonstrook of uitkeringsspecificatie) nodig voor een beoordeling, goed om te weten dat we deze gegevens niet bewaren. Wanneer je aanmelding beoordeeld is krijg je de uitslag te horen. Na de beoordeling krijg je te horen of je in aanmerking komt voor een voedselpakket en kom je op de lijst van cliënten.

Wanneer je inkomen wijzigt, dien je de eerstvolgende keer het bewijs van je gewijzigde inkomen mee te nemen. Periodiek doen we vanuit het project een toets op inkomen.

Wie komt er in aanmerking?

Het project is er voor iedereen: Christenen, ongelovigen of anders gelovenden. Basisvoedsel wordt verstrekt aan huishoudens met een inkomen dat lager ligt dan 120% van het betreffende minimum én die zelf het pakket kunnen komen ophalen.

Voedsel

Wij verstrekken alleen gezond en voedzame producten. Snoep, snacks en frisdrank zul je niet vinden bij ons uitgiftepunt. Het gaat bij ons om gezonde voeding. 

Het voedsel wat u krijgt komt van diversen leveranciers en we zijn dankbaar voor wat we krijgen of voor een kleine vergoeding kunnen inkopen. Ons assortiment bestaat voor zover het binnenkomt uit basisproducten zoals groente, fruit, , aardappelen, brood en eieren.

Wanneer en hoe laat?

Het project is open op elke woensdagmorgen vanaf 10:30. Per locatie kan de sluitingstijd anders zijn, zie de gegevens die horen bij de specifieke locatie. Na sluitingstijd kan er geen voedsel meer worden afgehaald en wordt het gebouw gesloten. Tijdens de basisschoolvakanties zijn we gesloten.

Persoonlijk afhalen

Het voedselpakket moet altijd persoonlijk worden afgehaald. Anderen kunnen het voedselpakket niet voor je meekrijgen. Bij de verdeling van het beschikbare voedsel wordt verschil gemaakt tussen eenpersoonshuishoudens en gezinnen.